Zsalugáter >

A ROTO-FENTRO vasalatokról                                       

 

 

 

 

 

Zsalugátereinket elsősorban Német gyártmányú ROTO-FENTRO vasalatokkal szereljük.A hagyományos vasalatok legfőbb jellemzői:

- sárgára galvanizált szín

- fix, nem állítható 15 cm-es kivetés (15 cm falkáva mélység)                      

- falba fúrható kitámasztó vasalat

- "L" sarokvasak a szárnyak sarkain

 

 

ROTO-FENTRO vasalatok legfőbb jellemzői:

- fekete szín

- a kivetés mértéke 5,5-21,5 cm tartományban tetszőlegesen választható                

- szárnypántokba integrált szárnyrögzítés (nem kell falat fúrni a kitámasztónak)

- sarokvassal vagy a nélkül is szerelhető

- választható ablakon belülről történő nyitási mód (tekerőszerkezettel,kurbli)

 

 

A ROTO-FENTRO vasalatokkal szerelt zsalugáterek felszereltsége a következőképpen alakulhat:

1. Az alap kivitelhez kivetőpánt és az azzal egybeépített szárnyrögzítő, valamint zárszerkezet tartozik, amely zárt állapotban rögzíti a szárnyakat. A szárnyrögzítő nyitott helyzetben rögzíti a szárnyat, megakadályozva ezzel a véletlen becsapódást. Külön, falba fúrható kitámasztóra nincs szükség.

 

2. Az 1. pontban felsoroltakon kívül a szárnyak sarkaira dísz "L" sarokvasakat is szerelünk. Ezek a szárnyakat is merevebbé teszik, de legfőbb funkciójuk a díszítés.

3. Ehhez a felszereltséghez kivetőpánt és (helységen) belülről hajtókarral működtethető zsaluszárny nyitószerkezet tartozik. Ezáltal a zsalugátert úgy lehet kinyitni, illetve bezárni, hogy az ablakot nem kell kinyitni. A helységen belül található egy hajtókar, amelyet jobbra vagy balra tekerve a zsaluszárny nyílik vagy záródik. Érdekesség, hogy a hajtókarokat mindkét oldalon azonos irányba kell tekerni a szárnyak nyitásához, illetve zárásához. Ez a nyitószerkezet mind nyitott-, mind zárt állapotban rögzíti is a szárnyakat, így semmilyen kitámasztóra és egyéb zárszerkezetre nincs szükség.

 

4. A 3. pontban felsoroltakon kívül a szárnyak sarkaira dísz "L" sarokvasakat is szerelünk.

A fentiek alapján reméljük, mindenki ki tudja választani az igényeinek legmegfelelőbb megoldást. Amennyiben a vasalatokkal kapcsolatban kérdésük merülne fel kérjük, forduljanak hozzánk bizalommal!

 

 

Üdvözlettel: Kónya János

Ügyvezető

Oldal tetejére